Alte site-uri LUKOIL

Close
PREZENTA GLOBALA
 

GAMA DE
ULEIURI

Alegeti tipul de vehicul

APROBAT DE CEL PUTIN300PRODUCATORI

Cei mai importanti producatori din lume se bazeaza pe uleiurile noastre

Click aici
pentru lista completa a aprobarilor

Despre Companie

oilbase.gif

LUKOIL este cea mai importantă companie petrolieră din Rusia în industria explorării, producţiei, rafinării şi comercializării produselor petroliere.

LUKOIL a fost înfiinţată în 1991 prin includerea unui grup de companii producătoare de petrol şi gaze care îşi au sediul în oraşele Langepas, Urai şi Kogalîm aflate în Siberia de Vest. Primele litere din denumirile acestor oraşe au format acronimul LUKOIL.

LUKOIL, una dintre cele mai mari companii petroliere din lume, funcţionează pe principiul integrării pe verticală a activităţilor sale, începând de la sondele de ţiţei până la staţiile de distribuţie a produselor petroliere.

Principalele operațiuni desfăşurate sunt extracţia şi rafinarea ţiţeiului precum şi vânzarea produselor petroliere sub forma de vrac sau in retail. Reţeaua de comercializare a Companiei este extinsă în 22 de ţări, printre care: Rusia, ţările CSI (Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Georgia, Moldova), statele Uniunii Europene (Finlanda, Polonia, România, Bulgaria, Ungaria, Republica Cehă, Lituania, Letonia, Croaţia, Estonia, Belgia, Cipru), Turcia, Serbia, Macedonia, Muntenegru şi SUA. Compania deţine 1,3% din rezervele de ţiţei şi 0,4% din rezervele mondiale de gaze.

Operaţiile LUKOIL sunt organizate pe trei segmente de activitate: explorare şi producţie, rafinare, comercializare şi distribuţie & produse petrochimice pentru resursele de ţiţei şi gaze naturale.

Aceste activităţi se desfăşoară în primul rând în Rusia, dar şi în Azerbaidjan, Kazahstan, Uzbekistan, Orientul Mijlociu, Columbia şi Africa de nord şi de vest.

Segmentul de rafinare, comercializare şi distribuţie include operaţiuni de rafinare şi transport, precum şi comercializarea ţiţeiului, a gazelor naturale şi a produselor rafinate.

LUKOIL operează patru mari rafinării în Rusia, cu o capacitate de producție totală de aproximativ 44,1 milioane tone, precum și două „minirafinării” cu o capacitate de prelucrare anuală de 0,4 milioane tone. În afara Rusiei sunt operate rafinării la Odesa (în Ucraina), Burgas (în Bulgaria), Ploieşti (în România), Helsinki (în Finlanda) şi Izmir (în Turcia).

Obiectivul companiei este acela de a mări exportul de produse în condițiile unei strategii de dezvoltare pe criterii geografice. În reţeaua de retail a LUKOIL sunt cuprinse 24 de ţări, printre care: Rusia, ţările baltice, CSI, Europa şi SUA.

LUKOIL are aproximativ 6 090 statii de alimentare cu carburant, dintre care 2 041 în Europa,  815 în Rusia şi 1 578 în SUA.

LUKOIL s-a concentrat asupra optimizării reţelei sale de statii de alimentare cu carburant. Compania a identificat şi eliminat punctele de vânzare cu rentabilitate scăzută şi a investit în extinderea celor profitabile.

Centrul de greutate al  activităţilor petrochimice ale LUKOIL  este plasat Rusia şi în Europa de Est. LUKOIL are patru mari complexe petrochimice unde sunt obținute diferite produse de piroliză şi produse de sinteză organică, fracţii de carburanţi şi polimeri.